Dottore Sartori Itáliája

Dottore Sartori Itáliája

Hó, hó, hó

2018. december 09. - Dottore Sartori

Ha van hó, akkor viszont van belőle dögivel. Pillanatok alatt le tud esni akár fél méteres hó is. A hotelben este szóltak, hogy álljunk ki a kerti parkolóból az utcára, mert éjjel hó lesz, és reggelre belepi a félméteres hó az egész udvart, ki sem tudunk jönni onnan. Reggelre valóban kb. 60 centis hó lepett be mindent, kivéve az úttesteket. Nem azért, mintha oda nem esett volna, de teljesen érthetetlen módon reggelre az összes főközlekedési út járható volt, le volt takarítva, egyetlen szem só kiszórása nélkül. Praktikusan éjjel folyamatosan kotorták a frissen hulló havat. A városi lapokban nem láttam semmilyen arra utaló nyomot, hogy a helyi köztisztasági hivatal felkészült volna a télre, egyszerűen csak csinálták a dolgukat. Tanulságos. 

A képen egy erdős vidéken átvezető hegyi utacska látható, amin a Cortina feletti Baia Fraina nevő kb. 3 házból álló falucskába lehet feljutni. Odafent az egyik ház valójában egy kis hotel, ami remek vendéglővel várja a túrázókat. Amikor elindultunk még csak szállingózott a hó, mire az út közepéig értünk, már 20-30 centis hósipkák borították az utat szegélyező oszlopokat.   

 

A bejegyzés trackback címe:

https://italiadottoresartori.blog.hu/api/trackback/id/tr1214460234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása